Căruțaș omorât de un brad car a căzut peste el în timpul furtunii

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Bilbor, județul Harghita, a murit, duminică seara, după ce un brad doborât de furtună s-a părvălit peste el. Ciurdarul plecase la stână, să mulgă vacile, când a fost surprins de furtună. S-a abătut din drum, să se adăpostească la o colibă, dar nu a mai ajuns.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip, a relatata că bărbatul de 54 de ani din Bilbor s-a suit în căruță, duminică spre seară, și a pornit către stână, să mulgă vacile.  În timp ce traversa o pădure, a observat că se apropie furtuna și s-a abătut de la ruta obișnuită, să se adăpostească la o colibă din apropiere.

Nu a mai apucat să ajungă; un copac rupt de vântul puternic s-a prăbușit  peste el, omorându-l.

Rafalele de vânt au doborât copacul, iar în cădere acesta l-a lovit în cap pe căruțașul care a decedat pe loc”, a precizat Gheorghe Filip.

Furtunile care s-au abătut peste județul Harghita, duminică, au făcut ravagii: zeci de copaci au fost rupți sau smulși din rădăcini de vântul puternic, au căzut peste liniile ferate și peste șosele, îngreunând sau blocând traficul, peste liniile de alimentare cu energie electrică, lăsând în beznă 28 de localități.

Daniela MEZEY

 

Recomandari

Alte Articole