A avut zile! Bărbatul în vârstă de 71 de ani din satul Ineu conducea un tractor cu remorcă, iar la o trecere la nivel cu calea ferată a fost surprins de un tren. În urma impactului, bătrânul a fost aruncat din autovehicul și rănit grav. Anchetatorii susțin că evenimentul s-a produs exclusiv din vina tractoristului, care nu s-a aigurat înainte de a traversa liniile ferate, în ciuda faptului că în zonă vizibilitatea este de cel puțin 2 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip, a relatat că accidentul s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată de pe drumul European 578, spre comuna Cârța. Cel mai probabil, bărbatul se întorcea către casă, după ce încărcase cu fân remorca tractorului.

Fără să se asigure, s-a angajat în traversarea liniilor ferate, a reușit să treacă peste șine cu tractorul, dar remorca acestuia a fost spulberată de trenul InterRegio 1645 care circulă pe relația București – Târgu Mureș. În urma impactului, tractorul s-a răsturnat pe o parte, iar șoferul a fost aruncat din autovehicul.

Gheorghe Filip a precizat că accidentul a fost anunțat prin 112 și la fața locului au ajuns Poliția și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanţă, care i-a acordat bătrânului primul ajutor și apoi l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgență din Miercurea Ciuc. Potrivit acestuia, tractoristul era conștient și a comunicat cu politiștii și cu medicii.

Circulația feroviară a fost întreruptă timp de o oră, trenul InterRegio continuându-și pacursul abia după ce specialiștii de la District Linii Căi Ferate au verificat gabaritul și s-au asigurat că șinele nu au suferit defomări.

Singura persoană rănită este tractoristul. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă, iar cercetările continua până la stabilirea tututor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, a conchis Gheorghe Filip.

Daniela MEZEY