Două persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier care a avut loc seara trecută în localitatea Sântimbru, după ce au fost acroșate de o maşină condusă de un tânăr de 18 ani.
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, joi, că cei doi pietoni, în vârstă de 58, respectiv 69 de ani, din localitate, se deplasau pe marginea carosabilului, într-o zonă neiluminată. Niciunul dintre ei nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante și nici nu își semnalau prezența pe drum cu vreo sursă de lumină.

„Accidentul s-a petrecut în jurul orei 19,25. Șoferul de 18 ani, din comuna Sânsimion, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 123/A, pe raza comunei Sântimbru spre localitatea sa de domiciliu, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată şi presemnalizată ca atare, le-a acroşat pe cele două persoane de 58 de ani şi de 69 de ani, din localitate, care se deplasau pe partea carosabilă în aceeaşi direcţie, într-un loc prevăzut cu acostament, fără iluminat stradal”, a relatat Gheorghe Filip.

Potrivit acestuia, în momentul producerii accidentului, din care a rezultat decesul pietonilor, conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările sunt continuate, până la stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, soluția legală urmând să fie propusă prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

Daniela MEZEY