Trei persoane au fost rănite, vineri, după ce sistemul de stingere a incendiilor cu pulberi al unui mall din Gheorgheni a explodat. La momentul exploziei, 75 de persoane, între care 15 copii, se aflau în centrul comercial.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că explozia s-a produs la sistemul de stingere cu pulberi amplasat în tavanul mall-ului Slager din Gheorgheni.

75 de persoane s-au autoevacuat, dintre care 15 minori. La faţa locului au avut nevoie de îngrijiri medicale trei personae, care au inhalat praf de la sistemul de stingere, însă au refuzat transportul la spital. Se pare că se efectuau lucrări pentru darea în folosință a acestei instalații, în momentul în care s-a produs incidentul”, a povestit Alina Ciobotariu.

La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri de la Detașamentul Gheorgheni, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD, precum şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Potrivit acesteia, mai mulţi părinţi şi-au dus copiii la spitalul din localitate, pentru investigații. Medicii au afirmat că cei mai mulți au suferit atacuri de panică, fără să existe alte probleme.

Patronul centrului comercial, Papp Ferenc, a declarat, la rândul său, că instalația de stingere a incendiilor a fost montată de o firmă autorizată din Gheorgheni, iar explozia s-a produs la o oră după predarea sistemului.

Specialiștii fac cercetări, pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea exploziei.

Daniela MEZEY