Un grav accidentul rutier soldat cu cinci victime, între acestea și un copil de 5 ani, a fost provocat de un tânăr de 18 ani, care conducea cu viteză un autoturism pe DN 13 A, în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc, fără să țină seama de carosabilul acoperit cu apă. Mașina condusă de adolescent a derapat, s-a rotit pe șosea și s-a izbit violent de un alt autoturism, condus regulamentar din sens opus.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că accidentul s-a produs în zona Szejke.
Un tânăr de 18 ani din municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce conducea un autoturism pe DN 13 A în apropierea localităţii sale de domiciliu, dinspre comuna Lupeni, pe fondul lipsei de experienţă în conducere şi al vitezei neadaptate la condiţiile meteo, a derapat şi s-a rotit pe carosabil, moment în care a fost lovit în partea laterală dreapta de un autoturism condus regulamentar din sens opus de un cetățean de 36 de ani, din Ungaria”, a relatat Gheorghe Filip.
La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita, Alina Cobotariu, a precizat că salvatorii au identificat trei victime rănite–un băiețel de 5 ani, mama lui în vârstă de 31 de ani și tatăl de 36 de ani al copilului – în autoturismul înmatriculat în Ungari și un pasager (32 de ani) în cel de-al doilea autoturism implicat în accident.
Ulterior, șoferul de 18 ani a fost și el dus la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, cu un autoturism proprietate personală”, a adăugat Alina Ciobotariu.
În timp ce răniții erau transportați la spital, echipajul de pe autospeciala de intervenție a lichidat focarul incendiului izbucnit la unul dintre autoturisme, în urma impactului violent dintre cele două mașini.
Gheorghe Filip a mai spus că niciunul dintre conducătorii auto implicaţi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice și că polițiștii continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Daniela MEZEY