În baza unei comisii rogatorii internaţionale, polițiștii au descins la domiciliile unui număr de 11 persoane din mai multe localități din Harghita, care au reușit să facă rost, de pe teritoriul Ungariei, de documente sârbe falsificate. Cu prilejul perchezițiilor, au fost găsite şi ridicate 3 permise de conducere contrafăcute.

Reprezentanți ai Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita au declarat, miercuri, că în urmă cu două zile au fost efectuate 22 percheziţii domiciliare, la care au participat 42 poliţişti, în baza unei comisii rogatorii internaţionale emise de autorităţile din Republica Ungaria, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.
Au fost vizate persoane ce aveau eliberate permise de conducere şi permise de şedere sârbe, falsificate pe teritoriul Ungariei. Au fost găsite şi audiate 11 persoane din cele căutate, locuitori din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, din Atid, Avrămești și Ulieș”, au precizat aceștia.
Cu prilejul perchezițiilor imobiliare au fost găsite şi ridicate 3 permise de conducere contrafăcute, care vor fi predate polițiștilor din Ungaria, procedându-se și la recunoaşteri după fotografii ale persoanelor suspectate de a fi comis falsurile.
Cazul permiselor de conducere şi de şedere sârbe falsificate este anchetat și documentat de Poliția din Ungaria, care continuă cercetările pentru identificarea filierei prin care documentele au ajuns în posesia persoanelor vizate.

Daniela MEZEY