Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Cu ocazia Zilei creativității europene, la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc a fost vernisată expoziția lucrărilor sculptorului Bara Barnabás.

Artistul s-a născut în anul 1960 la Sândominic, a urmat cursurile Liceului de artă de la Târgu Mureș și ale Academiei de Arte din Iași – secția sculptură și în prezent este profesor la Liceul de Artă „Nagy István” din Miercurea-Ciuc.

În anul 1988 a primit premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, la Bienala de sculptură de la Arad. Bara Barnabás a avut numeroase expoziții individuale și de grup, multe sculpturi spațiale legându-se de numele său.

„Dacă lumea noastră se formează, se deteriorează și renaște prin puterea imaginii, a gândului și a cuvântului, atunci «cioplitul» poate avea un rol constructiv în procesul creativ. Acesta este crezul după care îmi ghidez activitatea”, a afirmat sculptorul.

Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita Expoziție de sculptură la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita

Daniela MEZEY

Alte Articole