În accident, șoferul autoturismului și-a pierdut viața, iar cei patru tineri pasageri au ajuns la spital, unii în stare foarte gravă. Cauza producerii evenimentului a fost neadaptarea vitezei la condițiile de drum, pe un sector în curbă și carosabil acoperit cu polei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip, a relatat că accidentul rutier s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe D.J. 126, în comuna Joseni.

Potrivit sursei citate, un tânăr de 32 de ani din municipiul Gheorgheni conducea un autoturism dinspre localitatea sa de domiciliu spre comuna Ciumani, „rulând cu viteză excesivă” pe un sector de drum în curbă şi pe carosabil acoperit cu polei.

Într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta de pe raza comunei Joseni, cu vizibilitate şi semnalizată corespunzător, autoturismul a derapat şi a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a drumului, apoi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil”, a explicat Gheorghe Filip.

În urma impactului puternic, șoferul a rămas încarcerat și cei patru pasageri – trei tinere în vârstă de 17 ani, una din comuna Lăzarea și două din Gheorgheni și un tânăr de 19 ani din Gheorgheni – au fost răniți grav.

La locul accidentului au intervenit două echipaje de pompieri de la Detașamentul din municipiul Gheorgheni cu o autospecială de descarcerare și ambulanța SMURD, în sprijin ajungând alte două ambulanțe SAJ și un echipaj de la Detașamentul Miercurea Ciuc, cu o autospecială de transport personal și victime multiple.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că la sosirea salvatorilor șoferul era decedat, iar cele patru victime rănite au fost transportate la Spitalul Municipal Gheorgheni.

În cursul nopții, starea de sănătate a trei dintre răniți s-a întăutățit și au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Daniela MEZEY