Senatorul UDMR Dr. Verestóy Attila va fi condus, sâmbătă, pe ultimul drum

Foto: Székelyhon

Funeraliile senatorului UDMR Dr. Verestóy Attila vor avea loc sâmbătă, 3 februarie, în orașul său natal, Odorheiu Secuiesc. Potrivit familiei, senatorul va fi înmormântat la ora 14.00, în Cimitrul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Biroul de presă al UDMR precizează, miercuri, într-un comunicat, că înaintea ceremoniei funerare, de la ora 12.00, va fi oficiată o slujbă ecumenică la Biserica Reformată din localitate.

Senatorul UDMR Verestóy Attila, președintele organizației locale Odoheiu Secuiesc a UDMR, s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani, în data de 23 februarie, la o clinică din Viena, după o grea suferință. Potrivit colegilor din UDMR, acesta suferea de cancer pulmonar.

Senatorul Verstóy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. În 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar în 1999 a devenit doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

A ocupat funcţii de conducere la nivel central şi teritorial în UDMR din 1989 şi a înfiinţat fundaţia caritabilă Dr. Verstóy Attila. A fost secretar al Biroului Permanent al Senatului, iar din 1992 şi până în 2004, lider al Grupului Parlamentar UDMR din Senat.

În 2016, s-a aflat pe prima poziție a listei UDMR pentru Senat în județul Harghita și, în urma alegerilor legislative din 11 decembrie, a obținut un nou mandat, cel de-al optulea consecutiv, devenind cel mai longeviv din Legislativ.

Daniela MEZEY

 

Recomandari

Alte Articole