Președintele CJ Harghita: „nu vom achita contravaloarea lucrărilor de deszăpezire nesatisfăcătoare”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, nemulțumit de prestația uneia dintre firmele desemnate să execute lucrări de deszăpezire pe drumurile județene, a declarat, luni, că nu va achita contravaloarea lucrărilor de mântuială, neexcluzând rezilierea contractelor cu societățile care nu respectă clauzele contractuale.

Borboly Csaba a afirmat, într-un comunicat al Biroului de presă al administrației județene, că în ultimele zile s-au primit numeroase sesizări din partea locuitorilor privind modul necorespunzător în care s-au efectuat lucrările de deszăpezire pe drumurile județene 138 și 123B.

Președintele CJ Haghita a punctat că în cazul celor două drumuri menționate, lucrările de deszăpezire sunt efectuate de o societate care a contestat procedura de achiziție publică, susținând că firmele concurente nu ar fi calificate pentru realizarea lucrărilor de deszăpezire.

Borboly Csaba consideră „revoltător faptul că, după numeroase eforturi întreprinse pentru semnarea contractelor de întreținere de iarnă a drumurilor județene, în continuare președintele Consiliului Județean, personal, și colegii de la direcțiile de specialitate trebuie să verifice la sfârșit de săptămână lucrările pe care firma le efectuează”.

Potrivit acestuia, ținând cont că „prețul menționat în ofertă a fost unul ridicat”, conducerea CJ se așteaptă ca firma „să asigure asistență 24 de ore din 24, date fiind condițiile meteo specifice” sezonului hibernal și ţinuturilor muntoase care ocupă peste 60% din teritoriul judeţului.

Am sesizat firma cu privire la faptul că în ultimele 48 de ore nu a efectuat în mod corespunzător lucrările de deszăpezire. Drumurile sunt practicabile, însă, datorită faptului că nu s-au efectuat lucrările de deszăpezire în cursul săptămânii, materialul antiderapant s-a împrăştiat pe zăpada bătătorită. Vom verifica lucrările executate în perioada 19-20 ianuarie, iar dacă ele nu au fost conforme, nu vom achita contravaloarea acestora”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Verificările vor fi realizate prin intermediul sistemului GPS și prin deplasări la fața locului.

Șeful CJ Harghita nu exclude rezilierea contractelor de deszăpezire cu firmele care nu respectă clauzele contractuale şi a solicitat populaţiei să semnaleze toate problemele identificate pe drumurile judeţene, pentru a se putea interveni eficient.

Consiliul Judeţean a făcut publică lista firmelor desemnate să execute lucrările de întreţinere de iarnă şi numele persoanelor de contact.

Daniela MEZEY

 

Recomandari

Alte Articole