Eveniment tragic pe DE 578: o tânără și copiii ei morți, două persoane rănite grav

O tânără și copiii ei de un an și de 3 ani au murit, joi seara, iar alte două persoane grav rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, în urma coliziunii între 2 autoturisme care circulau pe drumul european DE578, pe raza județului Harghita.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că accidentul rutier s-a produs între localitățile Sândominic și Izvoru Mureșului. Potrivit acestuia, un autoturism care cobora dinspre Izvoru Mureșului către localitatea Sândominic, în care se afla o familie cu 2 copii, a derapat și a fost lovit în partea laterală stângă de un autovehicul care circula din sens opus.

În urma coliziunii între cele două mașini, un copil de trei 3 ani și și mama acestuia în vârstă de 30 de ani au decedat, iar un copil de un an a fost grav rănit, la fel și șoferii celor două autoturisme implicate în accident.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a relatat că la locul accidentului au ajuns un echipaj de descarcerare de la Gheorgheni și două echipaje SMURD, precum și autospeciala de transport personal și victime multiple de la Miercurea Ciuc, trei ambulanțe ale SAJ – una de la Miercurea Ciuc și două din Gheorgheni  – , precum și medicul de la Sâdominic, care a pornit cu mașina personală, să acorde primul ajutor victimelor.

În cazul micuțului de un an, aflat în starea cea mai gravă, medici au efectuat minute în șir manevre de resuscitare la fața locului, însă nu au reușit să în readucă la viață.

„Din nefericire, a fost declarat decesul și celui de-al doilea copil”, a precizat Alina Ciobotariu, adăugând că șoferii celor 2 autoturisme, „răniți, dar conștienți” au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Șeful Poliției Rutiere Harghita, comisarul șef Nicolae Nica, a declarat, la rându-i, că tragicul eveniment s-a petrecut pe fondul vitezei neadaptate,

„Cauza prezumtivă este viteza neadaptată, pe drum uscat, vinovat fiind conducătorul autoturismului Opel Astra care venea dinspre Izvorul Mureșului către Sândominic, șoferul mașinii în care au fost și cele mai multe victime, cei decedați și răniți”, a precizat comisarul șef Nicolae Nica.

Polițiștii rutieri continuă ancheta, până la elucidarea tuturor cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului.

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole