8 drapele tricolore pentru aniversarea Unirii Principatelor Române, la Miercurea Ciuc

Pentru aniversarea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, Municipalitatea a pavoazat orașul – platoul din fața Palatului Administrativ din centrul orașului – cu opt drapele tricolore de mici dimensiuni, câte două pe fiecare din cei patru stâlpi exteriori care încadrează piațeta.

Înaintea manifestărilor dedicate Micii Uniri, pompierii au adus mai multe drapele tricolore și au împodobit centrul orașului, pentru ca urbea să nu fie văduvită de solemnitatea cuvenită acestei sărbători naționale.

La finalul evenimentului care a cuprins o suită de manifestări, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a făcut apel la respectarea legii şi a sărbătorilor naţionale.

În anul Centenarului, la fel ca şi în anii anteriori, autorităţile publice locale, în speţă Primăria, nu-şi respectă obligaţiile legale, acelea de a pavoaza centrul oraşului şi nu doar centrul. Sigur că vom analiza acest lucru şi vom lua măsurile legale care se impun, dar vreau să vorbesc despre respectul reciproc. Suntem o ţară europeană şi ar trebui să ne respectăm, aşa cum ne respectăm cultura, să ne respectăm şi sărbătorile naţionale, pentru că suntem cu toţii cetăţeni, indiferent de etnie, iar sărbătoarea de astăzi este şi sărbătoarea celorlalţi, care au altă etnie, maghiară”, a declarat prefectul județului Harghita.

El le-a urat tuturor cetățenilor, „indiferent de etnie, La mulți ani cu sănătate”, rugându-i să înțeleagă că „a pune preț pe valori și pe istorie este o virtute, pe care nu o are oricine”.

Manifestările dedicate aniversării Unirii Principatelor la Miercurea Ciuc s-au încheiat cu tradiționala Horă a Unirii, la care au luat parte aproximativ 300 de persoane.

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole