Trei garaje, o magazie și un șopron cu lemne din municipiul Gheorgheni au ars, luni seara, într-un incendiu provocat de un scurtcircuit electric. Intervenția promptă a zeci de pompieri militari și civili a salvat casele învecinate și un atelier de tâmplărie din imediata apropiere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltul” al județului Harghita, Alina Ciobotariu, a relatat că la sosirea primelor echipaje, formate din militari de la Detașamentul de pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă arderea era generalizată la cele cinci anexe gospodărești. În sprijinul miliarilor au venit, curând, pompierii civili de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităţilor Lăzarea, Ciumani şi Joseni.
„Incendiul prezenta pericol de propagare la casele învecinate și la un atelier de tâmplărie din imediata apropiere”, a precizat Alina Ciobotariu.
După aproximativ două ore de la sesizarea primită prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență, incendiul era lichidat. Focul a mistuit cele trei garaje din lemn, şopronul de lemne şi o magazie de 38 de metri pătraţi, 5 metri cubi de cherestea şi 16 metri steri de lemne de foc.
„Pierderile materiale au fost evaluate la aproximativ 25.000 lei. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect”, a conchis reprezentanta ISU Harghita.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele de locuit învecinate, cu bunurile aferente, precum şi atelierul de tâmplărie.

sursa video: ISU „Oltul”Harghita

 

Daniela MEZEY