22-24 septembrie: „Zilele Zilele Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc”

Prima ediție a Zilelor Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc va prezenta publicului și specialiștilor veniți din centre universitare din țară și din Ungaria, o unitate unde profesează mulți medici specialiști tineri, alături de doctori cu o vastă experiență, dotată cu aparatură modernă și servicii de calitate diversificate, un spital care oferă nu doar posibilități de dezvoltare profesională, ci și locuințe de serviciu medicilor.

Dr. Demeter Ferenc, managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, a declarat, într-o conferință de presă, că acest eveniment este unul „îndelung așteptat”. Potrivit acestuia, spitalul are cu ce se lăuda, are doctori cu experiență vastă, medici specialiști tineri, instruiți în centre universitare, compartimente și secții noi, metode diversificate de tratare, specialiști de medicină alopată – o noutate rar întâlnită într-un spital județean de urgență – și aparatură modernă.

Spitalul nostru a trecut și trece prin niște modificări structurale, funcționale, de infrastructură, organizaționale care trebuie să fie cunoscute de către public și de către colegii noștri cu care avem relații de colaborare, mă refer în principal la medicii de familie, dar și la medicii specialiști din celelalte spitale ale județului, la publicul care este nevoit să apeleze la serviciile noastre, pentru că de multe ori am constata că oamenii nu sunt suficient de bine informați referitor la serviciile pe care le oferim și mai ales la nivelul acestor servicii, la noile tipuri de servicii care există”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Directorul medical, dr. Konrad Judit, a subliniat, la rându-i, că tinerii medici, „care în ultimii 4, 5, 6 ani s-au format în centre universitare de elită” și au venit în Miercurea Ciuc cu un bagaj vast de cunoștințe și „cu ștacheta ridicată” mertită să fie cunoscuți. Împreună cu ceilalți specialiști ai spitalului, își vor prezenta, vineri, în cadrul Conferinței de la Universitatea Sapientia, cercetările, sudiile și lucrările elaborate în domenii importante, cum ar fi: bolile genetice rare greu de diagnosticat, traumatismele toracice complexe, obstetrica și ginecologia, diagnosticul radioimagistic, prelevarea de organe și multe altele.

Porțile Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc se vor deschide publicului duminică. Doritorii vor avea prilejul să se familiarizeze cu mediul spitalicesc, aparent ostil, vizitând anumite secții, vor asista la prezentarea tipurilor de intervenție ale SMURD – reanimări, resuscitări – și vor avea ocazia să vadă dotarea complexă a unei autospeciale SMURD.

Nu în ultimul rând, scopul nostru este să ne prezentăm ca spital, ca oameni în general, dar și cei care ne sprijină să știe ce viitor are spitalul acesta și ce așteptăm de la ei, pentru că o mai bună cunoaștere va întări colaborarea noastră în viitor”, a precizat dr. Konrad Judit.

Spitalul județean de Urgență din Miercurea Ciuc a fost dat în administrarea Consiliului Județean Harghita în anul 2010 și de atunci a parcurs o perioadă de dezvoltare. Mulți tineri medici și asistenți s-au alăturat personalului existent, au fost cooptați specialiști și astfel s-au înființat diferite secții și compartimente noi, cum ar fi neurochirurgia, chirurgia toracică și chirurgia maxilo-facială, au fost reabilitate diferite secții și s-au achiziționat instrumente și aparatură modernă pentru spital. De asemenea, au fost construite locuințe de serviciu pentru medici, în apropierea spitalului.

Consider că Zilele spitalului reprezintă o șansă să arătăm cine suntem, la nivel local, județean, chiar și la nivelul Bucureștiului, că avem specialiști buni, că avem aparatură modernă, că avem servicii de calitate și dacă specialiști tineri vor să vină în acest spital, există o posibilitate de dezvoltare și pentru aceștia. Consider importantă colaborarea cu Universitățile de specialitate, dar și cu cele trei județe, în vederea definirii obiectivelor commune de dezvoltare în acest domeniu. Sunt conștientă că avem o sumedenie de lucruri de făcut în domeniul dezvoltării și chiar al organizării, dar Consiliul Județean (CJ) a fost întotdeauna deschis la acest lucru, a oferit și oferă în continuare sprijin spitalului”, a afirmat Zonda Erika, președintele Consiliului de administrație al Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Prima ediție a Zilelor Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc se desfășoară în perioada 22-24 septembrie, la eveniment fiind așteptați medici specialiști din centrele universitare din țară și din Ungaria și, potrivit reprezentantei CJ, prezentările de specialitate și prezentatorii au fost selectați astfel încât „să sprijine în atingerea scopurilor noastre și astfel să ne convingem că nu stă nimic în calea obținerii încadrării spitalului în categoria 2”.

Daniela MEZEY

 

Recomandari

Alte Articole