În paşi de dans, „Împreună pentru viitor”!

Elevi din cinci judeţe: Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu și-au demonstat talentul la etapa regională a Concursului naţional de dans „Împreună pentru viitor”- ediţia 2017, desfășurată la Miercurea Ciuc. La competiția aflată la cea de-a zecea ediţie şi prima organizată de Inspectoratul Școlar Județean Harghita s-au înscris elevi voluntari și elevi cu dizabilităţi încadraţi în grad de handicap, provenind din şcoli de masă şi din şcoli speciale, coordonaţi de profesori voluntari.

După un traseu de câteva ore pentru unii, parcurs până la Miercurea Ciuc, oaspeţii s-au bucurat de ospitalitatea organizatorilor, profesorilor şi elevilor gazde, care i-au întâmpinat cu gogoși aburinde.
La fel de caldă a fost și atmosfera în care s-a desfășurat întregul concurs, în ciuda emoțiilor inerente care i-au dominat pe foarte tinerii competitori, salutați, în deschidere, de inspectorul şcolar pentru învăţământul special, prof. Elena Mîndru.
„Pe scenă, în paşi de dans, într-o demostraţie a firescului, «împreună pentru viitor», pentru prietenie, toleranţă, participanţii contruiesc punţi de legătură între oameni, suflete şi inimi”, a spus prof. Elena Mîndru.
Concursul, care s-a desfășurat în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale „Jozsef Attila” din Miercurea Ciuc, a avut două secțiuni, Dans modern şi Dans tradiţional, iar evoluția concurenților a fost următită cu atenție de juriul constituit din coordonatorii judeţeni ai Strategiei Naţionale pentru Acţiune Comunitară (SNAC) din județele participante, de un profesor de dans și de elevii voluntari.
Cât timp juriul a deliberat, pe scenă au evoluat trupa de dans modern „Anonymus”, de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, soliste de muzică populară maghiară și formaţia de dans tradiţional maghiar de la Palatul Copiilor din Miercurea Ciuc, iar prezentatorii evenimentului au întreţinut atmosfera, achitându-se cu succes de misiunea care le-a fost încredințată.
În urma jurizării evoluţiei formaţiilor în concurs, a fost stabilită următoarea ierarhie:

Secţiunea Dans modern:
Locul I: „Stamina” din judeţul Mureş: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 3, SAM Reghin împreună cu Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” Reghin
Locul II: „Celtic foodstep” din judeţul Covasna: Şcoala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe – structura Olteni împreună cu Colegiu Naţional „Mihai Viteazul” Sfântu-Gheorghe
Locul III: „Mâinile prieteniei”din judeţul Harghita – Şcoala Profesională „Szent Anna” Miercurea Ciuc împreună cu Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” din localitate
Locul III: „Zumba” din judeţul Braşov: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Făgăraş împreună cu Liceul de Artă Sibiu.

Secţiunea Dans tradiţional:
Locul I: „Păstrătorii tradiţiei” din judeţul Mureş: Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 SAM Reghin împreună cu Şcoala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin
Locul II: „Steluţe harghitene”: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Bilbor împreună cu Şcoala Gimnazială „O.C.Tăslăuanu” Bilbor
Locul II: „Alunelu” din judeţul Sibiu: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roşu împreună cu Liceul de Artă Sibiu
Locul III: „Românaşii” din judeţul Braşov: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Braşov împreună cu Şcoala Gimnazială Nr. 15 Braşov.

Formaţiile care s-au poziționat pe primele locuri vor reprezenta regiunea Centru la etapa naţională, care va avea loc la sfârşitul lunii mai la Târgu Mureş. Fiind o ediţie aniversară, la această etapă a concursului a fost invitată şi susţinătoarea strategiei comunitare în România, baroneasa Emma Nicholson.
Concursul „Împreună pentru viitor” este o componentă a Strategiei Naţionale pentru Acţiune Comunitară, document ce reglementează activitatea de voluntariat în unităţile de învăţământ, încă din anul 2004.

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole