Un muncitor forestier în vârstă de 40 ani, originar din comuna Tuşnad Sat, lucra în pădure, împreună cu un coleg. La un moment dat, a luat o pauză, a oprit tractorul, dar utilajul a a început să alunece pe coasta abruptă a unui deal, către râpă. Ca să scape cu viață, bărbatul a sărit din cabina vehiculului, dar a sfârșit sub roțile acestuia. Poliția și inspectorii de muncă anchetează cazul.

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Harghita, Dorin Male, a declarat că bărbatul de 40 de ani lucra la exploarea lemnului într-o pădure din zona Tuşnad, împreună cu un coleg drujbist; unul tăia arborii, iar celălalt căra lemnul doborât.

La un moment dat, cei doi s-au decis, cel mai probabil, să facă o pauză, iar muncitorul ar fi oprit tractorul. Nu a apucat să coboare, când autovehiculul, aflat în staționare, a început să alunece pe coasta abruptă a dealului.

Încă nu cunoaștem motivele pentru care tractorul, care nu era pornit, a început să alunece la vale, a patinat pe pământul ud, după ploi și zăpadă. Văzând că vehicului se duce către râpă, tractoristul a sărit din cabină, dar roata din spate a tractorului i-a trecut peste cap și l-a omorât”, a explicat Dorin Male.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că autospecialele de descarcerare și Servicului de Ambulanță Județean nu au putut urca la locul accidentului, terenul fiind inaccesibil acestora, cele două echipaje de salvatori fiind transportate în zonă cu un utilaj forestier. Din păcate, la sosirea acestora muncitorul era decedat.

Poliția și inspectorii de muncă au declanșat ancheta în acest caz, urmând să stabilească toate detaliile cu privire la cum și din ce cauză s-a produs accidentul.

Se pare că este accident de muncă; la acest moment, către această concluzie ne conduc primele indicii. Cei doi muncitori aveau contracte de angajare, dar mai multe amănunte vom avea la finalul anchetei, care este în curs de desfășurare”, a conchis inspectorul șef al ITM Harghita.

Daniela MEZEY