Mama, tatăl și fiul lor de 16 ani au murit, joi, după bărbatul, aflat la volanul mașinii în care se aflau, a intrat în depășirea unei coloane de vehicule, a pierdul controlul și s-a izbit violent de un copac de pe marginea DN 13 A.

Șeful Poliției Rutiere Harghita, Nicolae Nica, a declarat că șoferul de 46 de ani conducea un autoturism pe DN 13 A, iar la ieșirea din localitatea Căpâlnița spre Homorod a intrat în depășirea unei coloane de mașini.
Șoferul a depășit coloana, din față veneau alte vehicule, avea viteză, nu a mai putut să redreseze, a pierdut controlul mașinii și a ieșit de pe carosabil, pe undeva prin partea stângă a direcției de mers, izbinduse de un copac. Nu a fost implicat niciun alt autovehicul, nu sunt urme de frânare, practic a fost o depășire hazardată”, a relatat șeful Poliției Rutiere Harghita.
În urma impactului violent, conducătorul autovehiculului și fiul acestuia în vârsă de 16 ani au decedat pe loc, iar soția de 41 de ani, care a supraviețuit impactului, a rămas încarcerată.
Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD și voluntarii de la o Serviciul pentru Situații de Urgență din orașul Vlăhița au intervenit pentru scoaterea victimelor din autoturism. Femeia rănită, în stare gravă, a fost preluată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și transportată la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc. La scurt timp, în ciuda eforturilor medicilor, și ea a decedat, la spital.

Șeful Poliției Rutiere Harghita, Nicolae Nica, atrage atenția tuturor particianților la trafic să respecte regulile de circulație și manifeste prudență, în condițiile unei circulații sporite în perioada minivacanței de 1 Iunie și de Rusalii.

Daniela MEZEY