Anchetă la o școală din Miercurea Ciuc, unde o profesoară a fost lovită cu pumnul și îmbrâncită de mai multe ori de un elev

Elevul s-ar fi ridicat din bancă, în timpul orei, și, aparent fără motiv, a agresat-o pe profesoară. Reprezentanții școlii au sesizat Poliția, care a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Școlarul care și-a lovit profesoara cu pumnul și a îmbrâncit-o de mai multe ori este în clasa a VII-a și încă nu a împlinit 14 ani.

Am fost sesizați cu privire la faptul că un elev a agresat o profesoară de la o școală din Miercurea Ciuc. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care, în urma primelor cercetări, a stabilit că băiatul, un elev de clasa a VII-a, aparent fără niciun motiv, s-a ridicat din bancă și a îmbrâncit-o de câteva ori pe profesoară, după care a și lovit-o de câteva ori cu pumnul”, a relatat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip.

Potrivit acestuia, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe și desfăşoară cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.

Totodată au fost luate măsuri și urmează să se stabilească și altele, în vederea prevenirii unor astfel de incidente. Colaborăm în acest sens, prin Compartimentul nostru de analiză și prevenire, cu școala, cu cadrele didactice, cu conducerea școlii, chiar și cu profesoara în cauză, cu elevul și părinții acestuia, cu Inspectoratul Școlar Județean și cu alte foruri care au atribuții pe linie de disciplină și siguranță școlară”, a mai spus Gheorghe Filip.

Directorii școlii au informat și conducerea Inspectorului Școlar Județean despre incidentul petrecut joi, în jurul orei 11.15.

Am fost informaţi, şcoala a iniţiat deja procedurile cuvenite în astfel de cazuri, se face o comisie să lămurească de unde a pornit. Şcoala a luat primele măsuri, urmărim cazul, să vedem ce s-a întâmplat”, a declarat presei inspectorul școlar general Petru Gârbea.

Conducerea școlii nu a dorit să facă observații asupra acestei întâmplări.

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole