Atelier auto mistuit de flăcări la Joseni

Atelier auto mistuit de flăcări la Joseni

Un atelier auto din localitatea Joseni s-a făcut scrum, din cauza unui scurtcircuit la un un motor electric aflat sub tensiune. Pagubele au fost evaluate la 300.000 de lei.

Incendiul a izbucnit la una dintre halele atelierului auto și rapid s-a generalizat. Intervenția a fost dificilă și riscantă, deoarece în interiorul atelierului se aflau mai multe butelii de oxigen şi nouă rezervoare de motorină, care au fost evacuate de pompieri.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că 80 de pompieri cu opt autospeciale de lucru cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului, coordonați de Grupa Operativă a ISU Harghita.
Au fost echipaje de pompieri cu autospeciale de la Detaşamentul ISU Gheorgheni şi de la Garda ISU Topliţa, precum și serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Suseni, Ciumani, Lăzarea, Joseni şi Ditrău, cu cel puţin cinci autospeciale şi aproximativ 50 de pompieri. Nu s-au înregistrat victime, dar a fost o situaţie mai dificilă, din cauza buteliilor de oxigen şi rezervoarelor de motorină din interior”, a spus Alina Ciobotariu.
Potrivit acesteia, în urma incendiului a ars atelierul din lemn cu acoperiş de azbociment pe o suprafaţă de 450 metri pătraţi şi toate utilajele din interior: betoniere, generatoare, aparate de sudură, precum și centrala termică, pagubele fiind evaluate la 300.000 lei.
Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un motor electric din atelier, aflat sub tensiune”, a precizat Alina Ciobotariu.
Datorită intervenției prompte a pompierilor militari și civili, au fost salvate bunuri în valoare de 400.000 lei.

Daniela MEZEY

Alte Articole