Ursul a intat, seara, în gospodăria unui bărbat din comuna Lunca de Sus și l-a atacat. Gospodarul povestește că a scăpat cu viață datorită câinilor săi, care au alungat animalul. „Era un urs mare, de circa 400 de kilograme, extrem de mare și de periculos”, a istorisit omul.

Bărbatul, rănit la umărul stâng, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, unde a fost vizitat de președinele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. El i-a povestit acestuia întreaga pățanie, a informat Biroul de Presă al Consiliului Județean.

Era deja seară și închideam vacile în grajd. Câinii au început să latre și m-am dus văd care-i baiul și, odată ajuns în curte, am fost lovit de urs mare, de circa 400 de kilograme, care a sărit din tufișuri. Am zburat vreo 4-5 metri. Noroc cu câinii, că altfel muream. Era un animal extrem mare și de periculos”, a relatat bărbatul.

El a mai spus că urșii coboară în comună în fiecare seară în căutare de hrană și au omorât, până acum, mai multe capre.

După ce medicii i-au acordat îngrijirile de specialitate, bărbatul a fost lăsat să plece acasă.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean menționează că gospodarul din Lunca de Sus este cea de-a 17 persoană atacată de urs în acest an, în Harghita, cea mai tânără victimă având 19 ani, iar cea mai vârstnică – o femeie de 83 ani.

Trebuie să mulţumim Domnului că încă nu au fost atacuri mortale, dar dacă Bucureştiul va continua să se ascundă după proceduri şi acte birocratice, este prea posibil că va trebui să facem faţă şi unor asemenea cazuri”, a spus Borboly Csaba, potrivit comunicatului de presă amintit.

Daniela MEZEY