Un bătrân din comuna Ditrău a murit, duminică, în urma unui incendiu izbucnit la locuinţa acestuia. Bărbatul, intoxicat cu fum și în stare de inconștiență, a fost scos din locuința cuprinsă de flăcări de vecini, dar manevrele de resusitare au fost zadarnice.

Bătrânul din Ditrău locuia singur, după ce își pierduse soția în urmă cu două luni. Alertați de fumul gros care ieșea din casa acestuia, vecinii au sunat la 112 și au dat fuga să vadă ce este cu bărbatul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a fost găsit în casă în stare de inconștiență și scos în curte de localnici.

În timp ce pompierii de la Detașamentul Gheorgheni acționau pentru stingerea flăcărilor cu două autospeciale, echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Harghita a început manevrele de resuscitare. După 30 de minute fără răspuns, asistentul medical de pe ambulanţă a declarat decesul octogenarului intoxicat cu fum.

În urma incendiului a ars camera unde locuia victima, pe o suprafață de aproximativ 24 de metri pătrați și bunurile din interiorul acesteia. Incendiul a fost cauzat de jarul căzut din sistemul de încălzire, o sobă cu acumulare de căldură”, a mai spus Alina Ciobotariu.

Daniela MEZEY