Autocamionul unei firme de curierat a fost lovit, pe trecerea la nivel cu calea ferată, de trenul Regio 4509 care circulă pe relația Brașov-Miercurea Ciuc. Șoferul, rănit ușor, dar în stare de șoc, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Circulație feroviară la intrarea în oraș dinspre Brașov este blocată.

Liderul Sindicatului Independent din Mişcare – CFR Harghita, Cosmin-Sorin Micloş, a relatat că autocamionul venea dinspre Brașov încărcat cu colete și se îndrepta către sediul firmei de curierat din Miercurea Ciuc, aflat după trecerea la nivel cu calea ferată,  în apropierea gării municipiului.

Potrivit sursei citate, tirul a fost lovit din spate de trenul Regio 4509, format din locomotivă și un vagon supraetajat, în care se aflau 13 călători.

În urma impactului, autocamionul s-a răsturnat și ocupă gabaritul de liberă trecere, motiv pentru care niciun tren nu mai poate circula în zonă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că la locul accidentului au ajuns un echipaj SMURD și un unul de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Pentru coordonarea intervenției, la fața locului a fost și prim-adjunctul inspectorului șef, col. Ovidiu Dudu. Șoferul nu a suferit leziuni grave, dar se află în stare de şoc și a fost transportat la spital cu ambulanța SAJ. Nu sunt alte persoane rănite”, a precizat Alina Ciobotariu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat, la rândul său, că accidentul s-a produs ca urmare a neacordării de prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată, circulaţia feroviară în zonă fiind blocată.

Liderul sindicatului Independent din Mişcare – CFR Harghita, Cosmin-Sorin Micloş a mai spus că în prezent se așteaptă o macara, pentru ridicarea tirului răsturnat.

„Circulația feroviară va fi reluată după îndepărtarea autocamionului care ocupă gabaritul de liberă trecere”, a conchis Cosmin-Sorin Micloş.

Daniela MEZEY