Competițiile „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!” și-au desemnat câștigătorii

30 de echipe de fete, de băieţi și mixte de la 19 școli din județ s-au aliniat la startul fazei județene a competițiilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”. Organizatorii au fost surprinși de implicarea, curajul, îndemânare şi atitudinea morală și sportivă de care au dat dovadă.

Etapele judeţene ale concursurilor şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!” s-au desfășurat la Baza Sportivă din comuna Tulgheș. Aproape 250 de competitori s-au întrecut în parcurgerea probelor practice: „Pista cu obstacole”, „Ștafeta de 400 de metri cu obstacole”, „Transportul asistat al unei persoane accidentate, aşezată pe targă, pe distanţa de 50 de metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, dar şi în cadrul probelor scrise pentru verificarea cunoştinţelor în domeniul situaţilor de urgenţă.
Cel mai mic „prieten al pompierilor” abia a împlinit zece ani, dar s-a dovedit un redutabil adversar, care nu s-a dat în lături de la nimic, punându-și toate forțele în sprijinul echipei.
Elevii mai mari, înscriși la competiția „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”, au demonstrat că se pricep la fel de bine să acorde și primul ajutor în caz de dezastre și să folosească mijloacele de protecţie individuală în situaţii de urgenţă.
Misiune dificilă pentru arbitrii din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița…
Ce poate face astăzi un copil cu sprijin, va putea să facă de unul singur mâine. De aceea suntem convinși că participanții au plecat de la aceste competiții cu convingerea că, atunci când vor crește mari, vor deveni salvatori. Felicitări tuturor echipelor participante, pentru pregătirea și dăruirea demonstrată”, a spus Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita.
Câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii constând în diplome, cupe, medalii şi plachete, clasamentul general prezentându-se astfel:

Concursul „CU VIAŢA MEA, APĂR VIAŢA!”
GIMNAZIU
LOCUL I – Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc
LOCUL II – Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” din Toplița
LOCUL III – Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei” din Sărmaș
LICEU
LOCUL I – Liceul Tehnologic din Corbu
LOCUL II – Liceul „Miron Cristea” din Subcetate
LOCUL III – Liceul „Kos Károly” din Odorheiu-Secuiesc

Concursul ,,PRIETENII POMPIERILOR”
FETE
LOCUL I – Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei” din Sărmaș
LOCUL II – Şcoala Gimnazială „Sf. Ilie” din Toplița
LOCUL III – Şcoala Gimnazială „Dr. Lukács Mihály” din Plăieşii de Jos
BĂIEŢI (MIXT)
LOCUL I – Şcoala Gimnazială „Aprily János” din Praid
LOCUL II – Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei” din Sărmaș
LOCUL III – Şcoala Gimnazială din Tulgheș

Echipele clasate pe locul I la concursul „Cu viața mea, apăr viața”, atât la gimnaziu, cât și de la liceu, vor reprezenta județul la faza interjudețeană a concursului, care se va desfășura în prima decadă a linii iunie 2017, la Brașov.
Competițiile școlare desfășurate la Tulgheș au fost organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al județului Harghita, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu sprijinul Primăriei comunei Tulgheș, al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate și al Crucii Roșii Harghita.

foto: ISU „Oltul” Harghita

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole