Aproximativ 107 metri cubi lemn rotund de rășinoase pentru celuloză, în valoare de peste 17.000 de lei, deținuți ilegal au fost depistați de polițiști în urma unui control efectuat la o societate comercială de prelucrarea lemnului din comuna Vărșag. Firma a fost amendată cu 30.000 de lei.

Polițiștii harghiteni, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au organizat şi executat o acțiune pe linie silvică în Bazinul Odorhei. Astfel, în urma unui control la o societate comercială de profil din comuna Vărșag au descoperit un volum de 107,87 de metri cubi lemn rotund, pentru celuloză, deținut ilegal.
În această situaţie s-a procedat la confiscarea materialului lemnos în cauză, în valoare de 17.367 de lei, precum și la sancționarea contravențională a firmei respective, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, cu amendă de 30.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip.
Potrivit sursei citate, verificările în cadrul Planului comun de acțiune pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos vor continua în perioada următoare.

Daniela MEZEY