Harghitean prins în flagrant când îi dădea mită unui poliţist 500 lei şi o sticlă cu palincă

Harghiteanul în vârstă de 40 ani, din localitatea Căpâlnița, a fost oprit în trafic de un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita (IPJ), conducând un autovehicul neînmatriculat și fără permis de conducere, cum avea să se dovedească deîndată ce i s-au cerut actele la control. Cu gândul să-l îmbuneze pe polițist și să-l determine să renunțe la cercetări, bărbatul i-a oferit 500 lei şi un litru de palincă, fiind prins în flagrant de ofiţerii anticorupție.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita, dat publicității luni, în data de 15 ianuarie, agentul de poliţie din cadrul IPJ Harghita s-a prezentat la sediul Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Harghita şi a formulat un denunţ, din care rezulta că, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu, a oprit în trafic un bărbat de 40 ani, din localitatea Căpâlniţa, care conducea un autovehicul neînmatriculat şi fără a avea permis de conducere, motiv pentru care i-a întocmit dosar penal.

Două zile mai târziu, bărbatul l-a contactat pe polițist, spunându-i că face „orice” şi „îi oferă bani sau bunuri, pentru a nu continua cercetările”.

Vinerea trecută, individul s-a prezentat la sediul postului de poliţie din comuna Căpâlniţa şi i-a oferit poliţistului un litru de palincă și suma de 500 lei, ca să îl determine să renunțe la cercetarea celor două infracţiuni.

A fost momentul în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi ofiţerii anticorupție au procedat la constatarea în flagrant a infracţiunii de dare de mită, iar suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, fiind luată măsura reţinerii lui pentru 24 de ore.

În prezent, inculpatul este cercetat sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al Serviciului de Operaţiuni Speciale Harghita, se menționează în comunicatul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita.

Daniela MEZEY

 

Recomandari

Alte Articole