Furnizor de produse de panificaţie amendat cu 10.000 lei

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Harghita a amendat una dintre societățile care furnizează produse de panificație în cadrul programului național „Lapte și corn” în Harghita, după ce a constatat că gramajul produselor livrate copiilor era înjumătățit. Funizorul nu se află la prima abatere, el fiind amendat pentru a cincea oară în ultimele luni.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a fost sesizat de președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, în calitate de părinte, acesta reclamând că gramajul biscuiților destinați elevilor nu este de 80 grame, cum ar trebui, ci de doar 40 de grame.
În urma controlului efectuat de comisarii CJPC Harghita, sesizarea s-a dovedit a fi justă, iar operatorul economic a fost amendat cu suma de 10.000 lei.
„Este a cincea amendă primită de acest operator economic din Turda în ultimele luni, între altele pentru că livra cornuri cu gramaj mai mic sau ieşite din garanţie, ori din cauză că nu respecta graficul de distribuţie. De această dată nu a respectat gramajul pentru biscuiți. În urmă cu aproximativ o lună, l-am invitat pe directorul acestei firme la o discuție, împreună cu prefectul județului și cu președintele CJ Harghita, și a promis că va remedia toate neajunsurile, dar se pare că mai are de lucru la acest capitol”, a precizat șeful CJPC Harghita, Laurenţiu Moldovan.
Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a explicat că „laptele și cornul reprezintă pentru mulți copii prima masă a zilei”, calitatea produselor furnizate fiind și din acest punct de vedere deosebit de importantă.
„În vederea soluționării unor astfel de situații au fost organizate numeroase întrevederi cu instituțiile abilitate, comitetele de părinți, organizațiile caritative, așa încât copiii să nu aibă de suferit din pricina procedurilor birocratice, dar nici să nu primească produse de calitate”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Consiliului Judeţean.
Potrivit documentului, președintele CJ Harghita îndeamnă firmele locale „să-și prezinte ofertele în cadrul procedurilor de achiziții publice”, pentru ca preșcolarii și scolarii să beneficieze de produse proaspete și „nu aduse de la sute de kilometri depărtare”.
Totodată, a făcut apel la părinți, să semnaleze Comisariatului de Protecția Consumatorului, Direcției de Sănătate Publică județeană și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita orice neregulă constatată cu privire la calitatea și cantitatea produselor furnizate copiilor lor.
Firma amendată va fi monitorizată de CJPC Harghita.
„Vom urmări activitatea acestui operator economic și nu vom ezita să aplicăm o nouă amendă, dacă vom constata alte nereguli. Rămâne sub supraveghere, pentru siguranța consumatorilor”, a conchis Laurențiu Moldovan.

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole