In Harghita a fost înființat primul Corp al evaluatorilor pentru examenele naționale la Limba română

Lucrările elevilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi corectate, în Harghita, în premieră, de un Corp al evaluatorilor pentru examenele naționale la Limba română.

Înființarea Corpului evaluatorilor pentru examenele naționale de Română a fost inițiată de inspectorul școlar de Limba și literatura română Manuela Nicoleta Stîngă și s-a bucurat de sprijinul voluntar a peste 60 de profesori din toate zonele județului Harghita. Intenția înființării Corpului este de a asigura „o viziune unitară în evaluare, având în vedere preponderenţa itemilor subiectivi”, a precizat Manuela Nicoleta Stîngă.
Potrivit acesteia, selecția profesorilor membri ai Corpului evaluatorilor a demarat la începutul anului și s-a realizat în două etape. În cadrul primeia dintre acestea, 69 de profesori au parcurs un stagiu de pregătire ce a atins aspecte precum criteriile comune de evaluarea conform baremelor, metodologia și programele examenelor, posibili itemi de examen, dar și simulări efective ale examenelor.
În cea de-a doua etapă s-a realizat o evaluare a profesorilor ce urmau să facă parte din Corpul evaluatorilor pe baza portofoliilor de activitate profesională, luându-se în considerare criterii de experiență și competență. Pe baza grilei de selecție au fost aleși 60 de profesori de limba română din județ, ce vor participa în comisiile examenelor naționale.

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole