Un incendiu a cuprins aparatura din sediul televizunii locale din oraşul Bălan, care a ars fără flacără, dar cu degajare puternică de fum, provocând pagube de peste 100.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că la intervenție s-a deplasat un echipaj de la Punctul de Lucru Bălan, care a acţionat cu o autospecială cu apă şi spumă.

„La sosirea pompieilor ardea aparatura electronică, documente şi mobilierul dintr-un birou. Incendiul s-a manifestat fără flacără, doar cu degajare de fum”, a precizat Alina Ciobotariu.

Potrivit sursei citate, au ars două modulatoare digitale, patru receptoare digitale, două emiţătoare, 20 de decodoare TV, trei calculatoare, două televizoare, un birou şi documente aparţinând televiziunii locale, incendiul producându-se din cauza „efectului termic al curentului electric, în urma defectării pe timpul exploatării a aparaturii”.

Pompierii au reuşit să salveze birourile învecinate celui incendiat şi opt apartamente din blocul unde îşi are sediul televiziunea locală, iar pagubele au fost evaluate la 120.000 lei. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la un milion lei.

Daniela MEZEY