Expoziția itinerantă Salonul Harghitean, una dintre cele mai ample manifestări de artă plastică din județ, ajunsă la cea de-a V-a ediție, va fi vernisată, astăzi, la ora, 18,00, la Galeria de Artă a Consiliului Județean.

La eveniment participă artiști originari din județ, membri ai unor asociații recunoscute pe plan profesional, studenți la Arte Plastice și artiști consacrați, precum și simpatizanți ai județului.

Tematica impusă pentru ediția cu numărul cinci a Salonului Harghitean a fost „Forme de existență”, iar expoziția, ce va fi inaugurată miercuri seara, cuprinde în jur de 50 de lucrări, semnate de 43 de artiști.

Un juriu alcătuit din pictorul Márton Árpád, graficianul Koszti István Miklós și artistul plastic Botár László va analiza lucrările și va desemna cei mai buni doi artiști ai ediției, cărora organizatorii le vor oferi premii de excelență.

Galeria de artă plastică poate fi vizitată la Miercurea Ciuc până în data de 16 octombrie.

Din orașul reședință al județului Harghita, expoziția itinerantă va porni către municipiul Odorheiu Secuiesc, unde va putea fi vizitată de iubitorii de artă în sala de concerte a Casei de Cultură Municipală, în perioada 17-26 octombrie 2017.

Ultima locație în care va poposi Salonul Harghitean 2017 este Casa de Cultură din comuna Lăzarea – sala „Cika”, între 27 octombrie și 24 noiembrie.

Lucrările realizate în cadrul celei de-a V-a ediții a Salonului Harghitean vor fi prezentate, anul viitor, și în câteva localități din Ungaria.

Salonul Harghitean este organizat și în acest an de Consiliul Județean Harghita, Central Cultural Județean Harghita și Asociația Cultura Nostra.

Daniela MEZEY