O copilă de un an și șapte luni, lăsată nesupravegheată, a pierit în flăcări

O copilă de un an și șapte luni, lăsată nesupravegheată, a pierit în flăcări

Înainte de a porni cu ciurda la pășunat, părinții au făcut focul în sobă, să nu le fie frig micuților lor – o fetită de un an și șapte luni și un băiat de trei ani. Un cărbune încins sau o scânteie a aprins baraca, iar fetița a murit, înghițită de flăcări. Frățiorul ei, care mergea binișor, se pare că ieșise din baracă înainte de izbucnirea incendiului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul a fost anunțat printr-un apel la 112, apelantul specificând că este posibil ca unul sau doi copii să fie surprinși de flăcări în interiorul barăcii de 12 metri pătrați, improvizată lângă o stână, la ieșirea din municipiul Odorheiu Secuiesc, în zona Pădurea Rotundă.

Apelantul a spus că acolo, într-o baracă improvizată lângă o stână, locuia o familie cu doi copii, iar părinții plecaseră cu animalele la pășunat”, a precizat Alina Ciobotariu.

Potrivit acesteia, două echipaje de pompieri de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD au ajuns la locul incendiului.

Baraca a ars în întregime și, din nefericire, fetița de un an și șapte luni a familiei a fost găsită carbonizată, după lichidarea incendiului. Se pare că băiețelul, care avea trei ani, ieșise singur din casă, înainte de izbucnirea flăcărilor. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de focul din sobă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU.

La fața locului au ajuns și criminaliștii, care vor stabili, în orele ce urmează, toate cauzele și împrejurările în care s-a petrecut această tragedie.

Daniela MEZEY

 

Alte Articole