O persoană a murit și trei au fost rănite într-un incendiu, la Vlăhița

O persoană a murit și trei au fost rănite într-un incendiu, la Vlăhița

O femeie de 82 de ani a decedat și alte trei persoane au fost transportate la spital, rănite într-un incendiu care le-a mistuit locuința din orașul Vlăhița în noaptea de marți spre miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în casa cuprinsă de flăcări locuiau șapte persoane.
Sașe dintre acestea au reușit să se salveze, iar o femeie în vârstă de 82 de ani a fost găsită carbonizată, lângă pat.
Trei persoane din cele șase au fost rănite și transportate la spital.
„O femeie de 44 de ani care prezenta arsuri de gradele I și II la membrele inferioare și un bărbat de 56 de ani cu arsuri de gradele II și III la cap și la membrele superioare au fost preluați de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, iar un adolescent de 16 ani suspect de intoxicație cu monoxid de carbon, a fost transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc”, a precizat Alina Ciobotariu.
Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlăhița, cu patru autospeciale, au reușit să lichideze flăcările înainte ca acestea să se propage la locuințele învecinate.
În incendiu au ars casa de locuit pe o suprafață de circa 70 de metri pătrați, o anexă gospodărească și un autoturism.
La finalul intervenției, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza jarului și scânteilor căzute din soba metalică și care au aprins covorul.
Pierderile materiale au fost evaluate la aproximativ 30.000 lei, dar pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 140.000 lei.

Daniela MEZEY

Alte Articole