Opt localități din Harghita nealimentate cu energie electrică, din cauza ninsorilor abundente

Numărul localităților rămase în beznă, miercuri seara, a fost mai mare, însă echipele de Electrica au lucrat toată noaptea și au reușit să remedieze parțial avariile provocate de ninsorile abundente. Joi dimineață opt localități din județ nu aveau curent electric.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că zăpada grea a deteriorat liniile electrice și a afectat mai multe posturi de transformare. Joi, 1.749 de consumatori din județ nu aveau energie electrică.

Conform informării primite de la Electrica, în cursul dimineții sunt nealimentate localitățile Sânmartin, Plăieșii de Jos, Plăieșii de Sus, Imper, Iacobeni, Praid, Misentea și Hosasău. Din cauza ninsorilor au fost afectate 23 de posturi de transformare, două linii de medie tensiune și avem 1.749 de consumatori nealimentați”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

În cursul nopții a fost reluată alimentarea cu energie electrică în localitățile Cozmeni, Casinul Nou și Eghersec, după ce echipele de la Electrica au remediat avariile provocate de ninsori.

Daniela MEZEY

Recomandari

Alte Articole