Percheziții la cinci suspecți de evaziune fiscală și contrabandă

Percheziții la cinci suspecți de evaziune fiscală și contrabandă

Aproximativ 100.000 de lei, în valută și monedă autohtonă, peste 30 de litri de alcool, telefoane mobile, sute de recipiente şi etichete au fost ridicat de polițiștii din Harghita, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile unor persoane suspecte de evaziune fiscală și contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a precizat, joi, că perchezițiile au fost efectuate în data de 13 septembrie de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la domiciliile a cinci bărbați cu vârste cuprinse între 39 şi 70 de ani, domiciliaţi în localităţile Miercurea Ciuc, Lupeni şi Corund.
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 33,5 litri de alcool, 117 etichete, 74 de capace autosigilante, 99 de recipiente goale, 121 de capace, 33 de sticle, 78.210 lei, 89.000 de forinţi, 2.230 de euro, 4 telefoane mobile, 2 cartele, un corn de cerb şi o pereche de coarne de căprior. Poliţiştii continuă cercetările faţă de cei cinci bărbaţi, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita”, a declarat Gheorghe Filip.
Potrivit acestuia, la activităţi au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, de la ordine publică, investigaţii criminale şi criminalişti, precum și alți lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Daniela MEZEY

 

 

Alte Articole