Primarul comunei Satu Mare, înjunghiat de un localnic

Primarul comunei Satu Mare, înjunghiat de un localnic

Primarul comunei Satu Mare, Kovács Imre, a fost transportat de urgență, joi seara, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, după ce un fermier din localitate, băut și enervat că edilul i-a cerut să-și ia vitele de pe terenul unde pășunatul este inerzis, l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit.

Surse din rândul anchetatorilor au relatat că joi seara, primarul comunei Satu Mare a fost sesizat că un localnic și-a scos vitele la păscut pe terenurile care aparțin comunei, unde pășunatul a fost interzis de Consiliul Local începând din 5 aprilie.

Primarul, viceprimarul și un consilier s-au dus să vadă despre ce și despre cine este vorba și au constatat că fermierul în cauză era o cunoștință mai veche, care obișnuiește să încalce adesea hotărârile administrației locale.  Kovács Imre i-a spus să-și ducă vitele acasă, iar văcarul, enervat, a scos cuțitul și l-a lovit pe primar de mai multe ori în zona capului, brațelor și umerilor, după care a fugit.

O ambulanță chemată în sprijin l-a transportat pe bărbatul atacat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, unde a fost internat și supus unei intervenții chirurgicale la unul dintre brațe, unde țesutul muscular i-a fost secționat.

Evenimentul s-a produs pe fondul unor neînțelegeri privind pășunatul și al stării de ebrietate a atacatorului. Din fericire, rănile pe care le-a suferit victima nu i-au pus viața în pericol. Starea sa este stabilă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

Echipe de polițiști au pornit, imediat în căutarea agresorului, dar până vineri după-amiază acesta nu a fost de găsit.

De îndată ce a aflat despre eveniment, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, l-a contact pe primarul comunei Satu Mare, să afle cât de grav este rănit și cum de s-a ajuns la un incident atât de periculos.

Trebuie luate urgent măsuri împotriva pășunatului ilegal. Efectivul de animale din județ este în creștere, iar suprafața de pășunat a rămas aceeași. Încă din primăvară apar probleme în această privința și trebuie să identificăm soluții, să nu se mai întâmple astfel de situații. Pentru niște bani și câteva animale, nu se merită ca viața omului să fie pusă în pericol. Cei care au mai multe animale decât poate susține terenul pe care-l au în proprietate, nu au dreptul să abuzeze de proprietățile semenilor”, a explicat Borboly Csaba.

În urma discuției pe care acesta a avut-o cu comisarul șef al poliției județene, Constantin Mihalache l-a asigurat că se fac eforturi pentru prinderea făptuitorului și aducerea sa în fața justiției.

În cursul după-amiezii de vineri, agresorul în vârstă de 41 de ani s-a predat. Potrivit anchetatorilor, o rudă apropiată l-a convins că este mai bine să se pună la dispoziția oamenilor legii.

Prim-procurorul Parchetului Odorheiu Secuiesc, Paul-Teodor Leontică, a precizat că procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a agresorului din comuna Satu Mare „pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj”.

Față de acesta a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și s-a formulat propunere de arestare preventive pentru 30 de zile la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Odorheiu Secuiesc”, a precizat prim-procurorul Leontică. Iar magistrații au fost de acord.

În cursul serii de vineri, fermierul care l-a atacat pe primarul comunei Satu Mare cu un cuțit a fost arestat preventiv și în prezent se află în arestul IPJ Harghita. Surse judiciare au afirmat că agresorul este o rudă îndepărtată a edilului.

Daniela MEZEY

 

 

Alte Articole