Restricţii de tonaj pe mai multe drumuri judeţene

Restricţii de tonaj pe mai multe drumuri judeţene

Consiliul Judeţean Harghita a impus restricţii de tonaj pe 27 de porţiuni de drumuri judeţene, pe toată perioada anului, acolo unde structura drumului poate fi periclitată de circulaţia vehiculelor de mare tonaj sau unde se execută lucrări. Pe drumurile județene vizate, circulaţia vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone va fi posibilă doar cu autorizaţie din partea Consiliului Judeţean.

„Restricţiile s-au aplicat pe acele porţiuni de drum judeţean a căror utilizare necesită acest lucru, acolo unde se execută lucrări, respectiv pe acele porţiuni unde datorită topirii zăpezii, precipitaţiilor şi schimbărilor de temperatură, structura drumului este periclitată de circulaţia autovehiculelor de tonaj mare. Pentru evitarea acestor situaţii se impune acest tip de restricţie pe durata întregului an, pe 27 de porţiuni unde circulaţia autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone va fi permisă doar cu autorizaţie din partea consiliului judeţean”, se precizează într-un comunicat remis presei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a făcut apel la respectarea acestor restricţii și le-a transmis locuitorilor că investiţiile realizate pe drumurile judeţene „trebuie îngrijite împreună”, invitându-i să comunice neregulile constatate.

Reabilitarea și modernizarea drumurilor judeţene sunt „priorități” în acest an. La ședința de aprobare a bugetului pentru 2017, președintele Consiliului Judeţean a afirmat că la fel de importantă este elaborarea de proiecte pentru drumurile județene, care urmează să fie depuse pentru accesarea fondurilor europene acordate în cadrul Programul Operational Regional, dar și a banilor guvernamentali, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
În ceea ce priveşte infrastructura rutieră județeană, preşedintele Borboly a afirmat că se au în vedere lucrări în valoare de peste 100 milioane de lei.

Daniela MEZEY

Alte Articole