S-a redeschis vila nr. 6 din fosta tabără de tineret de la Băile Homorod

S-a redeschis vila nr. 6 din fosta tabără de tineret de la Băile Homorod

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Munții Harghita”, al cărei membru este și Consiliul Județean Harghita, a parcurs un drum anevoios în vederea renovării vilei nr. 6 de la Băile Homorod. La redeschiderea care a avut loc în data de 18 mai, s-a spus că pentru mulți dintre noi, neuitatele tabere ne vin în minte când vine vorba de vila nr. 6.

Băile Homorod sunt recunoscute pentru izvoarele de apă minerală și taberele care s-au organizat aici. Această investiție reprezintă un nou început, scopul fiind relansarea taberelor, a spus Sarkadi Zoltán, prezent la eveniment din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita.
„Vila a fost construită pentru tineri și trebuie să rămână a lor”, a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta a completat că mulțumită eforturilor asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita s-a reușit renovarea clădirii, lucrările urmând să fie continuate conform strategiei de dezvoltare a regiunii. Scopul este realizarea cât mai multor obiective, pe lângă reabilitarea cantinei și a drumului. Borboly Csaba a vorbit de taberele organizate odinioară aici și a spus că prin renovarea vilei se dorește asigurarea unui spațiu destinat tinerilor, unde să fie asigurate condiții propice învățării, organizării de cursuri, sau excursiilor în natură. Dezvoltarea stațiunii contribuie la creșterea atractivității turismului din zonă.
„Renovarea vilei este un rezultat notabil, deoarece a fost sursă de amintiri pentru mai multe generații”, a spus Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita. El a adăugat că pentru dezvoltarea turismului este nevoie de asigurarea condițiilor corespunzătoare.
Parlamentarul Benedek Zakariás și-a exprimat speranța că în curând mai multe vile din zonă vor fi redate circuitului turistic.
Gazda evenimentului, Dávid Lajos, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Munții Harghita”, și-a exprimat speranța că „activitatea vilei va prinde din nou viață”. Scopul redeschiderii vilei 6 este să atagă cât mai multor tineri din județ, dar și din alte zone ale țării, cărora să le ofere oportunitata „aprofundării cunoștințelor lingvistice și a dobândirii de noi experiențe”.
Vila nr. 6 din Băile Homorod dispune de 44 de camere.

Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita

S-a redeschis vila nr. 6 din fosta tabără de tineret de la Băile Homorod

Alte Articole