Polițiștii au ridicat, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la persoane bănuite de trafic și consum de droguri, în  zona Odorhei, canabis, seminţe de canabis, o instalaţie pentru cultivarea acestor plante. Au mai descoperit și o cultură de canabis pe un teren viran, aflat în apropierea orașului Cristuru Secuiesc. Doi dintre membrii grupării sunt cercetați sub control judiciar, iar ceilalți în stare de libertate.

Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita, comisar şef Constantin Mihalache, a declarat, într-o conferinţă de presă, că marți au fost efectuate 7 percheziții domiciliare în zona Odorhei, la locuințele unor persoane bănuite de trafic și consum ilicit de droguri.

În urma cercetărilor, au fost ridicate aproximativ 600 de grame de canabis, semințe de canabis, o instalație improvizată prevăzută cu sistem de ventilație și iluminare folosită pentru cultivarea plantelor de canabis, trei comprimate, posibil ecstasy, diferite obiecte utilizate la traficul și consumul ilicit de droguri, telefoane mobile, arme albe, precum și petarde și țigarete provenite din contrabandă.

Unul dintre membrii grupării a fost depistat de polițiști în trafic, în orașul Cristuru Secuiesc, iar la percheziţia efectuată asupra autoturismului acestuia au fost ridicate 15 pliculețe cu fragmente vegetale de canabis.

Cercetările aveau să dezvăluie că o mare parte din droguri ar proveni dintr-o cultură situată pe un teren viran, aflat în apropierea orașului Cristuru Secuiesc. În cursul lunii octombrie, drogurile obținute din această cultură ar fi fost recoltate, o parte dintre ele fiind comercializate în localitățile Odorheiu Secuiesc și Cristuru Secuiesc.

Șase tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani au fost conduși la audieri. În urma administrării probatoriului, față de doi dintre membrii grupării a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, ceilalți fiind cercetați în stare de libertate.

Cea de-a șaptea persoană, pentru care există mandat de aducere, la fel ca pentru ceilalți membri ai grupării, nu a fost găsită încă, dar continuăm cercetările pentru aducerea și audierea ei, posibil și altor persoane implicate, alături de cei identificați deja, în traficul și consumul ilicit de droguri”, a precizat putătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Gheorghe Filip.

Şeful SCCO Harghita, comisarul şef Constantin Mihalache, a precizat că percheziţiile s-au făcut cu sprijinul IPJ Harghita şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Harghita, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita.

Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „trafic de droguri de risc şi mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu”.

Daniela MEZEY