Șofer rănit, după ce mașina pe care conducea a fost lovită de un tren

Trafic feroviar oprit, după ce un tren a lovit o maşină, şoferul fiind grav rănit

Un șofer originar din comuna Racu, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren și aruncată la o distanță de 25 de metri. Circulația feroviară pe magistrala 400 a fost întrerupta aproximativ o oră și jumătate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că accidentul feroviar s-a petrecut miercuri dimineață la ieşirea din Miercurea Ciuc către Brașov, pe fondul neatenției.

Se pare că șoferul care conducea autoturismul nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Jigodin și a fost lovit de trenul Regio 4505, care circulă pe relația Braşov-Siculeni. Autoturismul a fost aruncat la o distranță de circa 25 de metri”, a relatat Gheorghe Filip.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu, a adăugat că  la locul accidentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Miercurea Ciuc, iar la sosirea acestora victima era „încarcerată, conștientă și cooperantă”, iar mașina „răsturnată și instabilă”.

Șoferul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu plagă frontală, a fost preluat de o ambulanța SAJ cu medic şi transportat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, pentru investigații și tratament.

Circulaţia feroviară între Miercurea Ciuc și Brașov a fost oprită aproximativ o oră și jumătate, pentru desfășurarea cercetărilor la faţa locului.

Trenurile internaţionale Braşov-Budapesta şi Budapesta-Braşov au fost oprite pe traseu, până la reluarea circulaţiei.

Daniela MEZEY

Alte Articole