Xsalt 2017 – Mai mult decât triathlon

Xsalt 2017 – Mai mult decât triathlon

foto: xsalt.ro

Peste două sute de sportivi amatori și profesioniști vor lua startul, sâmbătă, la cea de-a VII-a ediție a concursului de triatlon Xsalt, care se desfăşoară în zona Băile Tuşnad-Lacul Sfânta Ana. Organizatorii evenimentului – Asociaţia Adventure – afirmă că în acest an va avea loc „mai mult decât o competiţie sportivă”, evenimentul fiind completat cu un program cultural şi de recreere care se va întinde pe tot weekend-ul.

Motto-ul sub care se desfăşoră ediţia din acest an este „Înapoi la natură”, organizatorii dorind să atragă atenţia asupra unei abordări ecologiste în practicarea sportului, în opinia acestora natura fiind cel puțin la fel de importantă ca și mișcarea.
Sportivii care se vor alinia la statul competiției trebuie să înoate 800 de metri în Lacul Sfânta Ana, să parcurgă 21,4 kilometri cu bicicleta pe un traseu montan şi să alerge 6,2 kilometri pe un traseu având o diferenţă de nivel de 175 metri.
Pentru copii, parcursul competiției va fi unul separat şi va cuprinde 50 de metri de înot, un kilometru pentru bicicletă şi o alergare pe distanţa de 500 de metri.
Ediţia din anul acesta are o abordare specială în comparaţie cu ediţiile anterioare: organizăm mai mult decât o competiţie sportivă, mai mult decât triatlon, având în vedere faptul că activităţile sportive se completează cu un program cultural şi de recreere pentru întreaga familie şi pentru întregul weekend. Motto-ul ediţiei curente este «Înapoi la natură », având în vedere faptul că dorim să orientăm atenţia asupra unei abordări ecologiste, cu impact redus asupra naturii şi acest aspect se referă nu doar la practicarea sportului, dar şi la activităţile conexe: organizare, pachetul de start al concurenţilor, prezentarea valorilor naturale din zonă”, explică reprezentanți ai Asociaţiei Adventure.
După concurs, organizatorii au pregătit un program cultural și de recreere variat, destinat tuturor celor care au optat să își petreacă sfârșitul de săptămână în Băile Tușnad. Astfel, în centrul stațiunii va fi prezentat un târg de produse de artizanat și de la ora 18.00 localnici și turiști sunt invitați la un spectacol de dansuri secuieşti, urmat de concerte susţinute de Filip Dan Robert şi soţia, de formaţia Eyedrops, seara încheindu-se cu DJ Gusoline party.
Concursul de triatlon de la Băile Tuşnad-Lacul Sfânta Ana este deosebit de apreciat de sportivi, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase din România, datorită cadrului natural în care se desfășoară probele.
Specialiștii spusțin că triatlonul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere din lume, fiind practicat de bărbați, femei , copii, profesioniști și amatori, fără limită de vârstă.

Daniela MEZEY

Alte Articole