Primul accident s-a petrecut după-amiază, în satul Borzont. Un bărbat în vârstă de 51 de ani din comuna Joseni, care nu avea permis de conducere, s-a suit la volanul unui autoturism și, în timp ce conducea  pe un drum comunal paralel cu DN 13 B, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în șanțul de la marginea drumului, rămânând prins în vehicul. Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Gheorgheni, cu o autospecială de descarcerare, a reușit să îl scoată din mașină, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), ajuns la fața locului la scurt timp după accident, a început manevrele de resusciare, dar bărbatul nu a supraviețuit.

La ora 19.25, un alt accident rutier s-a produs în orașul Băile Tușnad. Șoferul de 52 de ani, originar din județul Covasna, conducea un ansamblu de vehicule pe drumul european E 578 în stațiune, către municipiul Sfântu Gheorghe. La coborârea unei pante, pe un sector de drum în curbă, s-a răsturnat pe partea stângă a drumului, parțial pe o bandă, pațial în afara carosabilului. Și în acest caz șoferul a rămas încarcerat și, din nefericire, a decedat. Pentru scoaterea victimei au intervenit pompierii de la Detașamentul Miercurea Ciuc cu o autospecială de descarcerare și o autospecială complexă de primă intervenție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în momentul producerii accidentului, în cabina autocamionului se mai aflau soția conducătorului auto și un alt pasager, care au suferit leziuni ușoare și au refuzat să fie transportați la spital.

Gheorghe Filip a adăugat că până la îndepărtarea vehiculului de pe carosabil „s-a circulat pe o singură bandă, alternativ, în ambele sensuri”.

O oră și jumătate mai târziu, un alt conducător auto avea să își piardă viața într-un accident rutier, pe DN 13 A. În timp ce conducea dinspre Homord către Căpâlnița, bărbatul, în vârstă de 35 de ani din Vlăhița, nu a adaptat viteza la condițiile de drum în curbă, a părăsit carosabilul și s-a izbit violent de un copac. Pompierii de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc și paramedicii SMURD l-au descarcerat din autoturismul deformat în care rămăsese captiv, dar medicul echipajului SAJ venit în sprijin nu l-a mai putut ajuta, fiind nevoit să declare decesul.

Daniela MEZEY